أقدم اليكم اليوم أخوانى وأخواتى
طريقة عمل الكاتشب فى المنزل بأيديكم[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]وبشرط بمشيئة الله إن أتبعتم المقادير وطريقة العمل بدقة
ستكون أفضل مليون مرة من كاتشب الهاينز الألمانى التى
تباع فى السوبر ماركتات وتحدى وأضمن لكم هذا .
والآن اليكم المقادير وطريقة العمل
[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]الكاتشب أو صلصة الكاتشب[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]مجربة ومضمونة 100% أن شاء الله
ويارب تجربوها أو تنقلوها لزواجتكم أو لأمهاتكم وتعم فائدتها يارب...
المكونات
3ك طماطم طازجة
1 بصلة متوسطة مقطعة قطع كبيره
3 فص ثوم صحيح
4 فلفلات رومي أحمر
2 ورقة لورا
1/2 م -ك كرفس
ذرة قرفه
1/2 م-ص مسترده (خردل)
1/2 كوب سكر بني
1/2 كوب سكر أبيض
1 كوب خل أبيض
1 م-ص فلفل أبيض........اللون
1 م-ك ملح بحرى
الطريقـة
- تُغسل الطماطم جيداً و تُقطع بالقشر إلى أربع قطع و تُوضع في وعاء على النار.
- يُضاف البصل المقطع قطع كبيره والثوم الصحيح.
- يُقطع الفلفل الأحمر ويُنزع منه البذور ويُضاف إلى المكونات السابقة.
- يضاف الماء ويرفع على نار هادئة لمدة تتراوح من 45 دقيقة إلى 60 دقيقة حتى يتركز السائل.
- يُوضع ورق اللورا والكرفس والفلفل أسود والقرفه والمسترده في كيس شاش و تُربط جيداً حتى يسهُل التخلص منها لاحقاً.
- يُوضع كيس الشاش في الصلصة وتُرفع على النار لتغلي ثم تُخفض درجة الحرارة و تُترك على النار الهادئة.
- تصفى الصلصة بالمصفاة ثم يُضاف الخل الأبيض والسكر البني والسكر الأبيض.
- تُرفع علي النار حتى يقل حجمها وتتركز و نحصل على صلصة الكاتشب بالقوام المعروف ....
ملحوظة هامة:
=======
*لاحظى أن القوام بيتخن أو بيغلظ بعد أن يبرد الكاتشب أكثر منه وهو بارد بدرجة ليست بكبيرة ولكن تؤخذ فى الحسبان.
*ممكن لو الطماطم اللى جبتيها ماطلعتش حمرا أوى وعاوزه تكسبى لون أحمر غامق للكاتشب بتاعك فى هذه الحاله...يمكن أن تضعى فلفل
قرنقوطى موجود عند العطارين(وهو مش حريف يعنى مش حراء...لون بس).
*لو حدث لقدر الله أى خطأ وطبعاً سيكون موش بسبب مقاديرى أنا ....المهم لو القوام طلع معاكى سائل شويتين وعاوز تغلظيه تعملى ايه؟؟؟
مفيش مشكلة على ال 3 كيلوا طماطم دول مثلاً تضعى 1و 1/2 ملعقه-ص على 1/4 كوب ماء كده وتدوبيهم كويس وتضفيهم للخليط
يغلظ معاكى ان شاء الله وينضبط الايمالشن بتاعه اى القوام.
وعلى فكره ال 3 كيلوا دول يطلعوا معاكى 3 زجاجات من بتوع هاينز اللى أن شاء الله حتنسيها بعد كده خالص بس ممكن تستعملى زجاجاتهم فارغه فقط وتعبيها انتى.....ولكن بعد تعقيمها على لهب عين الموقد بتاعك..
و 1000 هناااااااااااااااااااااا وشفاااااااااااااااااااااا
كده تقدرى أن تضعى على مائدتك زجاجة ...كاتشب.....ومكتوب عليها.......صنع ايديكى....والله عليكى
ووداعاً لل KETCHUP صنع المانيا.
وملحوظة هامة جداً:
لكل عشاق الكاتشب يمكن عمل كمية تناسب السنة أو العام كله
وتوزعيها فى عبوات زجاجيه (شرط أن تكون زجاج وياريت لو لونه معتم يكون افضل) وتعقميها زى ماشرحتلك وممكن أن تضعى بعض قطرات من الزيت على وجه كول زجاجه...بس هذا للتخزين مده طويله...........
وتحياتى للجميع..وجزاكم الله خيراً