منتدى أولاد الجزائر
عزيزي الزائر/عزيزتي الزائرة
يشرفنا تسجيلك في منتدانا والمشاركة فيه بمواضيعك
افدنا واستفد معنا ...إجعلنا في مفضلتك نجعلك في قلوبنا ...

https://i.servimg.com/u/f47/16/27/13/92/oouu-o13.gif

منتدى أولاد الجزائر
عزيزي الزائر/عزيزتي الزائرة
يشرفنا تسجيلك في منتدانا والمشاركة فيه بمواضيعك
افدنا واستفد معنا ...إجعلنا في مفضلتك نجعلك في قلوبنا ...

https://i.servimg.com/u/f47/16/27/13/92/oouu-o13.gif

منتدى أولاد الجزائر
هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.


منتدى لجميع الجزائرين والعرب نقاش وتواصل
 
الرئيسيةالبوابة ..2أحدث الصورالتسجيلدخول

 

 تفضلوليوم العيد

اذهب الى الأسفل 
3 مشترك
كاتب الموضوعرسالة
yamomi
عضو هام
عضو هام
yamomi


الساعة الأن :
263
تاريخ الميلاد : 23/05/1994

بطاقة الشخصية
مواضيعي : .1 لمحبي نزار
مواضيعي : سارع الى تقبيل حبيبتك.

تفضلوليوم العيد Empty
مُساهمةموضوع: تفضلوليوم العيد   تفضلوليوم العيد Emptyالجمعة أغسطس 19, 2011 12:00 pm

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




تتتاتتااااااااااااااااا
المطبخ حبيبى وحشنى مووووت بقالي كتير ما رغيتش معاكم فى الطبيخ و اديت
كلمتين للحريم الشلت ياااااااه



انا من اول رمضان عايزه انزل اي صنف بس كده تفاريح الا المطبخ
بتاعي صدى هنا ان المطبخ الواقعي يعتقنى ابدااااا



لحد لما فتاه من الصعيد حبيبتى طلبت منى كنافه بالمانجو قلت لا
ممكن ابدا لازم اعملها



وحياتك يا فتاه انا عملت كنافه بالمانجه مخصوص عشانك كانوا عايزين
كنافه بالكاستر عاديه قمت عملت شويه بالمانجه عشانك انت بس جميل



هيا بنا الى المطبخ يا حلوين


الكنافه زي ما عملناها سوا قبل كده هانجيب الكنافه ونفرمها لو ما
كانتش مفرومه او حتى تقطعيها كويس حتت صغيره وطبعا يفضل الكنافه الشعر او
الرفيعه اوي بتكون احلى



هانعمل مقدار نص كيلوا كنافه


هانحتاج لها 3/4 كوب سمن ومعلقتين زيت


ليه معلقتين الزيت ؟ عشان احنا هانحمر الكنافه والتحمير بالسمن
البلدي لوحدها السمنه تتحروق وتبقى مش تمام معلقتين الزيت بيخلوا التحمير
احسن وكمان بتكون الكنافه مقرمشه زي ما انا باحبها :)



هانسخن السمن والزيت على النار وبعدين نحطها على الكنافه بالمعقله
عشان نوزعها كويس بعدين نفركها بادينا كويس عشان السمن يتغلغل فى الكنافه
كويس وبيبقى شكلها كده



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




بس ده مش نص كيلو ما تركزوش فى الكميات الى فى الصور عشان ما
تهيسوش





المفروض اننا نحمر الكنافه فاحنا ممكن نحمرها على البوتجاز من فوق
ونفضل نقلبها زي ما بتحمري الشعريه كده مثلا

لكن انا لما باكون
عامله كميه بافردها فى صنيه كبيره واحطها فى الفرن اسهل بس لازم تتقلب
مرتين كده او ثلاثه فى الفرن

وطبعا بتحمريها على اد ما تحبي انا عن نفسي باحبها
غامقه شويه ممكن تخليها افتح من كده

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]




اول لما بتطلع من الفرن بنسقيها شربات نكون محضرينه من قبلها وبارد
..الشربات او القطر او الشيره يكون تقيل عشان ما يخليش الكنافه تبقى
طريه وبايشه وكمان تبقى متماسكه شويه مع بعضها



هانحط على النص كيلوا كنافه حوالي كوباية شربات ونقلبها ونسيبها
تبرد خاااااالص



على ما تبرد نكون عملنا شوية كريم شانتيه هنحتاج حوالي كوبايه ونص
كريم شانتيه



ولما تكون الكنافه بردت هانقسمها نصين ناخد النص الاولاني نفرده فى
صنيه او طبق كبير زي كده



[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


النص كيلو يبقى مناسب له الصنيه المتوسطه او اي حاجه فى مقاسها
وممكن كمان نعمله وحدات صغيره فى اطباق صغيره على اد فرد واحد مافيش
مشكله



بعد كده هانحط طبقه من الكريم شانتيه وياريت نستخدم كريم شانتيه
سكرها خفيف او نجيب الاكياس والعلب العاديه فى السوبر ماركت مش هاتقول لا

لو قالت لا ابعتوهالي
وانا ااعنفها على هذه الفعله الشنعاء :)

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


بعد كده هانحط طبقه تانيه من الكنافه ونتعامل مع الطبقه التانيه
برفق كده ونرشها على وش الكريمه عشان مش هاينفع نضغط او نحركها عشان الكريم
شانتيه سوفت اوي وهاتطلع من الجنب



ونرجع تاني نحط بقى كريم شانتيه للوش ونفردها كويس زي كده


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


بعد كده بقى هانرص فوقيها المانجو الى هانقطعه شرائح بالشكل الى
يعجبنا وننقي اي نوع مانجه طبعا بنحبه بس يكون مستوي وجامد فى نفس الوقت
عشان نقدر نقطعه شرائح كده



لو كنا هناكل الكنافه على طول هانرص المانجو عادي من غير اي حاجه
عليها لكن لو كنا هانسيبها مثلا من الصبح لبليل ممكن المانجو تسرد مايه او
تدبل ويبقى شكلها وحش فافضل اننا ندهنها جيلى او نحظها فى الجيلى قبل ما
نحطها على الكنافه

طبعا هانستخدم جيلاتين ساده او بطعم المناجو ولو زنقت معاكي
اعمليها باي جيلى لونه اصفر وخلاص


[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]


وادي اللوك النهائي للكنافه بالمانجو وبالهنا والشفا وجربوها بجد
مش هاتندموا جميله جدااااااا



ملاحظه ... احنا ممكن نعمل الكنافه دي باكتر من طبقتين ونخليها
اعلى من كده او طبقتين بس طبقات سميكه مافيش اي مشكله بس الحقيقه انا
باشوف انه مناسب تكون طبقتين او ثلاثه بالكتير وما تكونش سميكه اوي

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
لولي_2010
عضو مؤسس
عضو مؤسس
لولي_2010


الساعة الأن :
المزاج : تفضلوليوم العيد 0b3e424b6cf2
2440
تاريخ الميلاد : 20/03/1994

تفضلوليوم العيد Empty
مُساهمةموضوع: رد: تفضلوليوم العيد   تفضلوليوم العيد Emptyالجمعة أغسطس 19, 2011 8:21 pm

[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
https://awlad-alger.alafdal.net
الزهرة البيضاء
عضو مبدع
عضو مبدع
الزهرة البيضاء


الساعة الأن :
المزاج : تفضلوليوم العيد 0b3e424b63f0
370
تاريخ الميلاد : 19/03/1990

بطاقة الشخصية
مواضيعي : .
مواضيعي : .

تفضلوليوم العيد Empty
مُساهمةموضوع: رد: تفضلوليوم العيد   تفضلوليوم العيد Emptyالأحد سبتمبر 11, 2011 12:19 pm

مشكووووووووووووووووووووووووووووووووورة كثير على هذه الوصفة الرائعة شكلها طيبة كثير [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
 
تفضلوليوم العيد
الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
منتدى أولاد الجزائر  :: ®§][©][ منتديات الفتاة العربية ][©][§® :: إبداعاتك وعالمك سيدتي-
انتقل الى: